PE-Pitstop Charity Management

woensdag 31 oktober 2018 34x gelezen

Hoewel van alle tijden, is er steeds meer aandacht voor het schenken en nalaten aan goede doelen. Charitatieve motieven worden gecombineerd met fiscale optimalisatie. Kiest de filantroop voor een periodieke gift of legaat aan een erkend goed doel of richt hij een eigen ANBI-stichting op? Of wellicht heeft een fonds op naam de voorkeur? Of een combinatie?

Datum

17 juni 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Naast een kennismaking met de wereld van charitas wordt dieper ingegaan op de charitatieve motieven en de vormgeving hiervan: de do’s en don’ts worden met praktische voorbeelden belicht. Aandacht is er voor het proces hoe een charitatief plan tot stand komt en de rol van de trusted advisor als procesbegeleider. Tevens kijken we naar de financiële en fiscale mogelijkheden en staan we stil bij de spelregels van een ANBI. Nieuwe ontwikkelingen als gemeenschapsfonds, effective giving en disruptieve ngo’s komen aan bod. Ook raakvlakken met impact investing komen langs: geen donatie maar een belegging die financieel en sociaal rendement combineert.

 

Tool

Ter inspiratie van donateurs hebben de docenten een knipselmap samengesteld van initiatieven op het gebied van charity management met daarin artikelen, verwijzingen en een voorbeeld van een aanvraagformulier ANBI.

 

Docenten

drs. Jeroen Knol

mr. Guus Looman

 

Praktische informatie

Datum: maandag 17 juni 2019

Tijd: 15.30 - 18.45 uur

Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Prijs: € 295

 

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.