PE-Pitstop Emigratie van de ab-houder

woensdag 7 november 2018 147x gelezen

Emigratie van de aanmerkelijkbelanghouder leidt in beginsel tot heffing van inkomstenbelasting. De (conserverende) aanslag behoeft echter, indien wordt voldaan aan de voorwaarden, niet direct te worden voldaan.

Datum

4 juni 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Er wordt uitstel van betaling verleend. De termijn waarvoor uitstel van betaling is verleend is afhankelijk van de datum (tijdstip) waarop uw cliënt is geëmigreerd. Indien zich na de emigratie een handeling voordoet zoals bijvoorbeeld het uitkeren van dividend kan dit leiden tot invordering van de conserverende aanslag. Tijdens de Pitstop zullen de docenten hier dieper op ingaan waarbij zij ook zullen aangeven welke verschillen er zijn indien wordt geëmigreerd naar een EU-land of een niet- EU-land en de impact van een belastingverdrag. Daarnaast gaan zij tijdens de Pitstop ook graag met u de dialoog aan óf Nederland wel in alle situaties bevoegd is tot het opleggen van een conserverende aanlag dan wel altijd bevoegd is de conserverende aanslag, al dan niet deels, in te vorderen. Overlijden van de aanmerkelijkbelanghouder na emigratie kan overigens ook leiden tot invordering van de conserverende aanslag. Zij zullen tijdens de Pitstop aangeven in welke situaties overlijden niet leidt tot daadwerkelijke betaling (invordering) van de conserverende aanslag. Hierbij zullen ze tevens ingaan in welke situaties dubbele heffing van erfbelasting kan ontstaan bij overlijden na emigratie. Tot slot staan ze ook stil bij de conserverende aanslag ten aanzien van pensioen- en / of lijfrenteaanspraken.

 

Praktijktool
Als tool bij deze pitstop ontvangt u tijdens de cursus een stroomschema waarin de belangrijkste aspecten / aandachtspunten van emigratie van een aanmerkelijkbelanghouder zijn verwerkt.

 

Docenten: mr. Chantal van Lith en mr. Tamara Peters van Neijenhof

 

Praktische informatie

 

Dinsdag 4 juni 2019
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
€ 295

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.