PE-Pitstop Family governance en de familiestichting

donderdag 3 mei 2018 19x gelezen

De toekomst van het familiebedrijf en -vermogen bespreekbaar maken met de volgende generatie kan een lastig onderwerp zijn. De familiestichting kan hierbij uitkomst bieden.

Datum

3 juli 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Een op continuïteit gerichte familiestichting laat de volgende generatie tijdig kennismaken met het bestuur van de familiestichting en betrekt deze generatie bij het gezamenlijk bepalen van de familiewaarden. De kans op succesvolle vermogensoverdracht, het behoud van het familievermogen en de familiebanden over de generaties wordt dan ook gemaximeerd door de volgende generaties geleidelijk te betrekken. Per slot van rekening is de wens van de meeste families zowel de familierelatie als het familievermogen toekomstbestendig maken.

De combinatie van de familiestichting en -statuut is hierbij een wezenlijke. Met het familiestatuut wordt een leidraad gevormd om oplossingen te vinden voor verschillende dilemma’s. Het bestuur van de familiestichting oefent op haar beurt haar taken uit conform de richtlijnen, gedachten dan wel wensen van het familiestatuut.

 

Docenten: drs. Denny van der Heijden

 

Praktische informatie:

Woensdag 3 juli 2019

15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

€ 295

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.