PE-Pitstop Fonds voor Gemene Rekening

dinsdag 18 december 2018 154x gelezen

De laatste twee jaar worden Open Fondsen voor Gemene Rekening (hierna: ‘OFGR’) steeds vaker toegepast in de vermogensstructurering van ondernemers en vermogenden. Opgekomen als alternatieve rechtsvorm voor de VBI biedt een OFGR echter veel meer toepassingsmogelijkheden.

Datum

24 juni 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Een OFGR is namelijk juridisch veel meer flexibel dan een BV en biedt ook grote mogelijkheden op het gebied van privacy en dat terwijl een OFGR fiscaal wel vergelijkbaar is met een BV. Oprichting van een fonds via een notaris is echter niet vereist en ook inkoop, emissie en verkoop van participaties kan onderhands. Aangezien een OFGR geen onderneming uitoefent, is het niet opgenomen in de lijst van entiteiten die zich dienen in te schrijven in het handelsregister. Via de website van de Kamer van Koophandel is er derhalve geen informatie over de OFGR vindbaar en voorkomt u dan iedereen in de spaarpot kan kijken.

 

Leerdoel 
Met deze pitstop weet u wanneer een OFGR te adviseren in plaats van een BV, zowel voor box 2- als voor box 3-vermogen. Daarnaast bent u bekend met de fiscale en juridische duiding van een OFGR en weet u op welke wijze u beleggingsvermogen kunt anonimiseren.

 

Praktijktool
Als tool bij deze pitstop ontvangt u een voorbeeld van een overeenkomst van een open fonds voor gemene rekening.

 

Docent

Drs. Jeroen Knol

 

Praktische informatie:

Datum: maandag 24 juni 2019

Tijd: 15.30 - 18.45 uur

Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Prijs: € 295

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.