PE-Pitstop Fusie - splitsing en interne reorganisatievrijstelling OVB

woensdag 7 november 2018 56x gelezen

Het fuseren of (af)splitsen van ondernemingen of vermogensbestanddelen kan op verschillende manieren gestalte krijgen, bijvoorbeeld door middel van een bedrijfsfusie, een juridische fusie, door overdrachten binnen concernverhoudingen of via een juridische splitsing.

Datum

20 juni 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Het op opdelen of samenbrengen van ondernemingen kan verschillende fiscaalrechtelijke gevolgen hebben voor zowel de daarbij betrokken vennootschappen zelf alsook voor hun aandeelhouders.
Wanneer bij een bij een fusie of splitsing een of meer onroerende zaken betrokken zijn, kan dat heffing van overdrachtsbelasting oproepen. Ook bestaat de mogelijkheid dat een lichaam als gevolg van bijvoorbeeld een juridische fusie voor de overdrachtsbelasting gaat kwalificeren als zogeheten onroerendzaakrechtspersoon of die status juist verlies, hetgeen gevolgen heeft voor de heffing van overdrachtsbelasting. Daarnaast kunnen fusies en splitsingen gevolgen hebben voor een eventueel eerder toegepaste fusie-, splitsing- en interne reorganisatievrijstelling in de overdrachtsbelasting. Kortom, aan fusies, splitsingen en interne reorganisaties kleven de nodige overdrachtsbelastingtechnische aspecten voor zowel het verleden, heden als de toekomst.

 

Praktische informatie

 

Docent: drs. Mark Robben

Donderdag 20 juni 2019

15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
€ 295

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.