PE-Pitstop Knelpunten bij kapitaalverzekeringen

vrijdag 7 juli 2017 183x gelezen

Het dossier 'kapitaalverzekeringen' is een weerbarstig en complex dossier. Maar, mede ingegeven door de gekte op de huizenmarkt, is het ook een heel actief en actueel dossier. Dagelijks leven er in de praktijk veel vragen op het terrein van kapitaalverzekeringen (eigen woning) en hun bancaire tegenhangers, de spaarrekening eigen woning (SEW) en het beleggingsrecht eigen woning (BEW). Denk daarbij aan het omzetten van een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) in een SEW, de toets van het overgangsrecht, het verhogen van het verzekerd kapitaal, het bijstorten van bedragen, de tijdklemmenregeling bij het voortijdig afkopen van een KEW en het toepassen van vrijstellingen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van veel voorkomende praktijksituaties. In deze dossiers worden veelvuldig fouten gemaakt.

Datum

8 maart 2018

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Licent Academy

Leerdoelen
Na het volgen van deze Pitstop bent u op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van kapitaalverzekeringen en andere fiscaal-gefaciliteerde kapitaalproducten. U kunt de meest voorkomende praktijkdossiers op dat terrein moeiteloos, snel en op efficiënte wijze afhandelen. U zult niet meer voor fiscale verrassingen komen te staan. Daar heeft uw klant profijt van, want u kunt uw klant op maat bedienen en ontzorgen.

 

Tool
Tijdens deze PE-Pitstop ontvangt u een uitgewerkt stappenplan, een uitgebreide checklist. De checklist is een toegevoegde waarde in de praktijk en zal u veel hoofdbrekens en tijd besparen. Met de checklist kunt u de meest voorkomende praktijkcases en vraagstukken in het 'dossier kapitaalverzekeringen' oplossen. De checklist wordt ook digitaal beschikbaar gesteld. Hierdoor kunt u de checklist desgewenst op maat maken en toespitsen op de specifieke situatie van uw klant.

 

Docent

Erik van Toledo

 

Praktische info

Datum: donderdag 8 maart 2018

Tijd: 15.30 - 18.45 uur
Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs: € 295

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.