PE-Pitstop Mandatory Disclosure-richtlijn

dinsdag 23 oktober 2018 39x gelezen

Op 25 mei 2018 heeft de Europese Raad de Mandatory Disclosure-richtlijn aangenomen. Op grond van deze richtlijn zullen intermediairs zoals belastingadviseurs, advocaten en notarissen verplicht worden potentieel fiscaal agressieve belastingstructuren te melden bij de Belastingdienst.

Datum

14 februari 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

De term ‘potentieel fiscaal agressieve belastingstructuur’ moet ruim worden opgevat, zodat veel structuren onder de richtlijn zullen vallen! Melding dient plaats te vinden binnen dertig dagen nadat de constructie gereed of beschikbaar is voor implementatie. 

Vervelend addertje onder het gras: de eerste rapportagedatum is 31 augustus 2020, maar adviseurs moeten al vanaf 25 juni 2018 bijhouden welke adviezen voor rapportage in aanmerking komen!

Reden genoeg om met specialist Robert van der Jagt verder in te zoomen op de reikwijdte van de richtlijn en de mogelijke gevolgen voor de adviseurs. Wat en wanneer moet gemeld worden? Wat betekent dit voor de cliënt? Welke impact heeft dit op de advisering van dga’s/vermogende particulieren?

 

Praktische informatie

Docent: mr. Robert van der Jagt

Donderdag 14 februari 2019

15:30 uur - 18:45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

€ 295

 

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.