PE-Pitstop Transfer Pricing

donderdag 25 oktober 2018 55x gelezen

Wereldwijd zijn de fiscale autoriteiten zich steeds meer bewust van het belang van verrekenprijzen (transfer pricing) die multinationals hanteren voor hun -intercompany transacties. De OECD en de Europese Unie komen met meer en uitgebreidere richtlijnen voor het vaststellen en documenteren van verrekenprijzen, voor onder andere diensten, intellectuele eigendommen, vaste inrichtingen en herstructureringen. Op basis daarvan voeren vrijwel alle landen verrekenprijsregels in of scherpen bestaande regels aan. Veel voorkomende exponenten van deze strengere nationale regels voor verrekenprijzen zijn de uitgebreide documentatieverplichtingen en de mogelijkheid voor de fiscus om boetes op te leggen als niet wordt voldaan aan de voorschriften.

Datum

3 april 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Tijdens deze PE-pitstop worden de belangrijkste ontwikkelingen en problematiek rondom transfer pricing documentatie en Country-by-country implementatie behandeld, mede aan de hand van diverse casusposities. Het doel is om balans te brengen tussen regelgeving, maatschappelijke ontwikkelingen enerzijds en de ontwikkeling van een werkbare aanpak anderzijds. Uiteraard zal ook worden ingegaan op mogelijkheden om de nadelige gevolgen van de OECD regelgeving zoveel mogelijk te voorkomen. 

 

Tool

Tijdens de cursus ontvangt u een speciaal ontwikkelde methodologie voor een praktische aanpak van BEPS Action 13. Aanbevelingen waarmee u optimaal gebruik kan maken van de regels rondom de transfer pricing compliance. Het overzicht kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken.

 

Docent

Monica Erasmus CA

 

Praktische informatie

Datum: woensdag 3 april 2019

Tijd: 15.30 - 18.45

Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Prijs: € 295

 

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.