PE-Pitstop Werken met de nieuwe box 3

dinsdag 30 oktober 2018 464x gelezen

De laatste twee jaar haalt de belastingheffing over vermogen geregeld het nieuws. Reeds twee maal heeft de Hoge Raad zich zelfs moeten uitlaten over de rechtvaardiging van de vermogensrendementsheffing in box 3. Wat zijn de alternatieven voor box 3 en hoe speelt u hier als adviseur op in? Bij welk rendement is het zinvol om te boxhoppen en wat heeft dit voor praktische implicaties? Of is het zinvol om de eigen woningschuld af te lossen?

Datum

27 mei 2019

Locatie

Landgoed Groot Kievitsdal Baarn

Organisatie

Sdu Licent Academy

Steeds meer vermogen wordt ondergebracht in een VBI, al dan niet in de vorm van een Fonds voor Gemene Rekening. En met de term JoJo-box is fiscaal Nederland zelfs een nieuw begrip rijker. Steeds meer nieuwe adviesmogelijkheden ontstaan, maar deze zijn lang niet altijd geschikt voor elke cliënt. 


Tijdens deze cursus, op het snijvlak tussen fiscale en financiële planning, komen alle actualiteiten rondom vermogen aan de orde. Veel aandacht zal worden besteed aan wat het belastingplan 2017 voor gevolgen heeft voor uw advisering. U bent na afloop in staat uw cliënt gedegen te begeleiden bij het bezitten van vermogen.

 

Tool

Bij de cursus inbegrepen is een aantal rekenprogramma's die u ondersteunen bij de afwegingen rondom de allocatie van vermogen. Door middel van grafieken en tabellen worden hierin de financiële gevolgen en vermogensontwikkeling van uw advies weergegeven.

 

Docent

drs. Jeroen Knol

 

Praktische informatie

Datum: maandag 27 mei 2019

Tijd: 15.30 - 18.45 uur 
Locatie: Landgoed Groot Kievitsdal Baarn 
Prijs: € 295 

 

> Meer informatie en aanmelden

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.