Philip Ruys

Algemeen directeur Licent Academy

Philip Ruys is oprichter en algemeen directeur van Licent Academy. Hij studeerde Communicatie in Utrecht, fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en internationaal en Europees belastingrecht aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was ruim tien jaar belastingadviseur en advocaat, onder meer bij Loyens & Volkmaars (nu Loyens & Loeff), Ernst & Young en partner bij Van Mens & Wisselink (nu VMW Taxand). Hij was een aantal jaren parttime universitair docent aan de Universiteit Leiden, waar hij formeel belastingrecht, successiebelastingen en inkomstenbelasting doceerde. Hij publiceerde tal van artikelen, boeken, annotaties en columns, meestal over formeel belastingrecht, estate planning en dga-problematiek.

 

Ruys was hoofdredacteur van het Tijdschrift Formeel Belastingrecht en het Fiscaal Praktijkblad; beide tijdschriften richtte hij zelf op. Sinds 2005 is hij hoofdredacteur van het tijdschrift Belastingzaken (SDU). In 2000 richtte hij Licent Academy op, een vooruitstrevende onderneming die vernieuwende informatieproducten en opleidingen ontwikkelt. Hij stond in 2009 aan de wieg van het Register Estate Planners. In 2012 zette hij Taxence.nl in de markt, een website die dagelijks door duizenden professionals wordt bezocht. Hij bestudeert voortdurend de trends in de juridische, fiscale en financiƫle dienstverlening, een thema waarover hij ook schrijft en lezingen geeft.

Blogs

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.