Professioneel positie kiezen

dinsdag 18 maart 2014 Onno Clous 442x gelezen

De adviseur kwam een bekende klant tegen bij een netwerkbijeenkomst. Het was een gezellige bijeenkomst met muziek, een hapje en een drankje. In de bijeenkomst ging een spreker in op ‘succesvol ondernemen’. De spreker vroeg of de mensen in de zaal groepjes wilde maken en de adviseur kwam in een groepje terecht met zijn klant. De spreker vroeg vervolgens om in het groepje ervaringen uit te wisselen over recente professionele succesmomenten.

De klant van de adviseur vertelde over het moment dat hij zich nog goed kon herinneren. De adviseur luisterde, samen met de andere drie mensen in dat groepje, aandachtig mee. In het verhaal begon iets op te vallen dat vanuit het perspectief van de adviseur op zijn minst vraagtekens opriep. 

 

De klant had afgelopen jaar zijn succesvolle online-marketingconcept verder uitgebouwd. Zijn succesmoment was dat hij enkele maanden geleden de helft van zijn aandelen in het kader van een samenwerking had overgedragen aan een bevriende ondernemer voor een forse prijs. En de samenwerking leverde nu al een flinke omzetstijging op. De adviseur hoorde veel nieuws en voelde zich steeds ongemakkelijker worden.

 

Waarom had de klant hem niet eerder geïnformeerd? Met wie werkt de klant samen? Wie heeft de prijs van de aandelen bepaald? Waarom heeft de notaris geen contact opgenomen? Zijn de fiscale gevolgen beoordeeld? Welke rol heb ik als adviseur gespeeld? De adviseur kon zich plotseling een kort telefoontje herinneren, waarin de klant het had gehad over de mogelijkheid van een samenwerking en had gevraagd of aandelenoverdracht belastingvrij was. ‘Ja, in principe wel’, had de adviseur gezegd, die niet direct alle fiscale gevolgen kon overzien en bovendien op dat moment heel druk was met het oplossen van een storing in het computersysteem.

 

De adviseur nam zich voor: het wordt tijd om professioneel positie te kiezen.

 

Met een psychologische invalshoek aankijken tegen de beroepsuitoefening? Inzien hoe professionaliteit, zorgplicht en aansprakelijkheid samenhangen met de rol die de adviseur als professional inneemt? Meld u  aan voor de PE-pitstop ‘De rollen van de adviseur’ op 3 april 2014.

Meer informatie: PE-Pitstop De rollen van de adviseur

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.