Toolkit Inbreng in de B.V. 2019

336x gelezen

Overweegt uw cliënt zijn onderneming in te brengen in een B.V.? Terugwerkende kracht naar 1 januari 2019 is daarbij mogelijk en dit heeft uit praktische overwegingen zelfs de voorkeur.

Nu is het moment om de inbreng van de onderneming in de B.V. met uw cliënt te bespreken. Bij een ruisende inbreng van een onderneming in een B.V. met gewenste terugwerkende kracht per 1 januari 2019 moet uw cliënt vóór 1 april a.s. de B.V. oprichten. Lukt dit niet? Dan is het opstellen van een intentieverklaring of voorovereenkomst en deze vóór 1 april a.s. aangetekend naar de Belastingdienst verzenden ook nog een mogelijkheid. Voor een geruisloze inbreng van de onderneming met terugwerkende kracht naar 1 januari 2019 heeft uw cliënt langer de tijd. De B.V. moet dan vóór 1 oktober 2019 opgericht zijn of er moet een voorovereenkomst of intentieverklaring voor die datum aangetekend naar de Belastingdienst zijn verzonden. Bedenk hierbij wel dat u de toestemming van de Belastingdienst nodig heeft. Tijdige actie is daarom gewenst.

De Toolkit inbreng in de B.V. biedt u verschillende hulpmiddelen en praktische tools waarmee u uw client kan adviseren over het wijzigen van de rechtsvorm van de onderneming en de inbreng in de B.V. De Toolkit bevat bovendien een aantal rekentools waarmee u diverse inbrengberekeningen eenvoudig kunt maken.

De Toolkit inbreng in de B.V. staat onder redactie van de heer mr. drs. M.H.J. (Michel) Halters RB.

 

Waarom kiezen voor de Toolkit inbreng in de B.V.?

De Toolkit inbreng in de B.V. biedt u een schat aan praktische informatie en bespaart u tijd. U kunt direct aan de slag en de aandacht richten op uw cliënt. De investering van € 295 zult u snel terugverdienen.

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.