Training Bedrijfsopvolging vanuit systemisch perspectief

woensdag 6 februari 2019 15x gelezen

Leer een familiebedrijvenadviseur te zijn die inzichten in systeemdynamiek op een natuurlijke manier onderdeel maakt van zijn/haar werk.

Datum

25 juni 2019

Locatie

Udenhout

Organisatie

Sdu Licent Academy

Deze 2-daagse training is speciaal ontwikkeld voor familiebedrijfadviseurs die willen ontdekken hoe zij door het stellen van een bepaald type vragen toegang kunnen krijgen tot meer onbewust aanwezige informatie die er in een bedrijfsopvolgingstraject kennelijk ook toe doet. Maak in deze 2-daagse training kennis met de systemische benadering volgens Bert Hellinger en ontdek hoe je aan vakinhoudelijke expertise een krachtige vraagstelling en inspiratie kunt toevoegen, waar het spannend is in het proces van bedrijfsopvolging.

 

Voor wie?

Ben je een fiscalist, accountant, (bedrijfs-)jurist, advocaat, notaris, mediator, private banker of specialist bedrijfsfinanciering? Inzicht in de kracht van systemisch werk, en praktische vaardigheid in de toepassing ervan, zou de katalysator kunnen zijn die je nodig hebt om resultaten te (helpen) verbeteren in een traject van bedrijfsopvolging.

Er is een bedrijfsopvolging op komst, en jij krijgt (mogelijk) een rol in de professionele begeleiding daarvan. Hoe kunnen onbewuste patronen vanuit een familiesysteem en vanuit een organisatiesysteem het proces van overdracht verstoren?

Het vraagt nogal wat van familiebedrijfadviseurs als er interactie tussen familieleden is en die onverklaarbaar lijkt. Hoe krijg je als adviseur zicht op gevoeligheden die er zijn en die niet bespreekbaar worden? Wat is er nodig om te bereiken dat eenieder die in en om het familiebedrijf betrokken is, zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt?

De systemische benadering van bedrijfsopvolging biedt je inzichten, handvatten en gereedschappen om inzicht te krijgen in gevoeligheden, patronen en dynamiek in families en bedrijven.

Deze ervaringsgerichte 2-daagse training laat je kennis maken met de systemische benadering volgens Bert Hellinger.

 

Inhoud

Aan de hand van meerdere praktijksituaties rond bedrijfsopvolging ontdek je hoe basisprincipes van systemisch werk zich kunnen aandienen in het dagelijkse werk van een familiebedrijfadviseur.

Deze training biedt je de kans om te ontdekken hoe je door het stellen van bepaalde vragen toegang kunt krijgen tot meer onbewuste informatie die er in een vraagstuk kennelijk toe doet. Met deze informatie kun je aan jouw vakinhoudelijke expertise een krachtige vraagstelling en inspiratie toevoegen, vooral op momenten en ten aanzien van thema’s die spannend zijn voor de betrokkenen in het proces.

Het doel hiervan is dat jij je, in jouw rol als familiebedrijfadviseur, comfortabel blijft voelen, ook wanneer emoties oplopen. En dat je een manier vindt die het vertrouwen in jou als gesprekspartner doet groeien en die bij jou én bij de situatie past.

 

Praktische informatie

Dinsdag 25 juni 2019
Dinsdag 2 juli 2019
11:00 uur - 18:15 uur
Udenhout

Docent: mr. Anke Kootstra

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.