Wakker in een vreemde wereld

dinsdag 15 januari 2013 mr. H.Ph. Ruys 1028x gelezen

Ik word wakker. Het is 1 januari. Iemand heeft de radio aanstaan, De Dijk speelt ‘Wakker in een vreemde wereld’. Heel toepasselijk. ‘Vrouwen van ijzer en mannen van staal’. Die zullen we nodig hebben dit jaar. Vandaag is de hypotheekrenteaftrek afgeschaft. Dat is niet zo, maar het voelt wel zo. Annuïtair aflossen of lineair aflossen, meer smaken hebben we niet. Vroeger op school heb ik nog geleerd wat een annuïteit is. Ik ben het nooit meer vergeten, maar het was een nogal overbodige wetenschap. Voor de grap heb ik wel eens aan een bankier gevraagd of hij wist wat het was, een annuïteit. Keek me glazig aan. Overbodige wetenschap, als je vooral geïnteresseerd bent in renteaftrek en belastingvrij kapitaal opbouwen. Inmiddels weet hij het weer. Pijnlijke wetenschap.

Advies over de financiering van de eigen woning met de daarmee gepaard gaande voordelen (ook voor die bankier, laten we wel wezen) zal hij niet meer verstrekken. Niemand gaat dat nog doen. Daar is geen vraag meer naar. Dat adviesproduct kan in het adviesmuseum naast de kasgeld-bv, de renteloze direct opeisbare lening en de Antillenroute. Laat dit nu ook de dag zijn waarop het provisieverbod bij advies en bemiddeling voor financiële producten in werking is getreden. Ik krijg kippenvel als ik denk aan de toekomst van tienduizenden financieel adviseurs…

Wat gaat dit betekenen? Toch, elke verandering biedt kansen. Dan moet je creatief zijn. Ondernemers hebben juist nu advies nodig. Een adviseur die hen begrijpt. Een trusted advisor. Die de klant centraal zet en niet het product of zijn eigen verdienmodel. Dat is niet iedereen gegeven. Only the strong survive. Er is genoeg om over te adviseren. Neem de werkkostenregeling; het overgrote merendeel van de werkgevers, met name de kleinere, is nog niet overgestapt. Dit is het jaar van de waarheid; dat moet goed begeleid worden. Uit onderzoek blijkt dat er nog veel onbekendheid is met de nieuwe regels. Weer 30.000 echtscheidingen dit jaar en tienduizenden ondernemers die een opvolger zoeken voor hun bedrijf.

Kansen. Ze zijn er, vaak bij de klanten die je al hebt. Ga de komende weken eens wat vaker voor je dossierkast staan en denk na; waar liggen de kansen en bedreigingen voor mijn cliënten. Wat hebben ze meegemaakt? Bel ze op, ga er langs. Doe een extra cursus, niet voor de punten maar voor de inspiratie. Wedden dat je de kansen gaat zien?

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.