Akkoord tussen VS en Frankrijk over digitaks

dinsdag 27 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 302x gelezen

Frankrijk en de Verenigde Staten hebben een deal gesloten over een Franse taks voor techgiganten. Dat kondigde de Franse president Emmanuel Macron aan na afloop van de G7-top in Biarritz.

Frankrijk houdt vast aan de belasting, maar zal de inkomsten terugbetalen als er een internationaal akkoord over de belasting van techgiganten is. Trump had eerder gedreigd met Amerikaanse heffingen op Franse wijnen in reactie op de Franse belastingplannen. Volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zijn de Amerikaanse plannen voor tarieven op Franse wijn definitief van de baan.

Internationaal akkoord

De G7-landen willen volgend jaar een internationaal akkoord over de belasting van techgiganten bereiken. Als die van kracht is, zullen de Fransen hun eigen taks afschaffen  en de betrokken bedrijven terugbetalen door hun betalingen af te trekken van hun fiscale verplichtingen in het kader van de nieuwe taks, volgens Macron. De Duitse bondskanselier Angela Merkel blijft dan weer beducht voor Amerikaanse heffingen op Europese auto’s. Ze drong er bij Trump op aan om snel concrete onderhandelingen aan te knopen over de afschaffing van tarieven op industriële goederen. Zo’n akkoord moet heffingen op auto’s vermijden, maar de VS blijven ervoor ijveren dat er ook over landbouw wordt gepraat. Daar is Frankrijk dan weer niet gecharmeerd van. 

Bron: HLN, 26 augustus 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.