Bedrijfsoverdracht: tijdig voorsorteren levert geld op

Gratis download ‘Aandachtspunten bedrijfsopvolging IB-onderneming’

maandag 30 september 2019 Michel Halters 958x gelezen

Bedrijfsoverdracht of bedrijfsopvolging. Vroeg of laat krijgt elke ondernemer hier mee te maken. Geen bedrijfsoverdracht is hetzelfde. Bij een bedrijfsopvolging binnen de familie is schenking een optie, bij bedrijfsoverdracht buiten de familie is vaak het streven een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen.

Er bestaan veel fiscaal interessante mogelijkheden om gunstig de onderneming over te dragen. Die mogelijkheden vereisen een tijdige planning van de overdracht. Veel faciliteiten kennen namelijk een sanctie, die intreedt als de ondernemer zijn onderneming binnen drie jaar na toepassing van de faciliteit overdraagt. Bij het tijdig voorsorteren door de ondernemer op overdracht kan hij veel belasting besparen. Bij het inslaan van een bepaalde route voor de bedrijfsoverdracht of bedrijfsopvolging door de ondernemer moet hij zich wel bewust zijn van een aantal aandachtspunten en valkuilen.  

 

Gratis download

Met de gratis tool ‘aandachtspunten bedrijfsopvolging IB-onderneming’ ziet u welke mogelijkheden uw cliënt heeft voor de bedrijfsoverdracht en welke aandachtspunten en valkuilen bij een bepaalde wijze van overdracht hoort. Deze tool is afkomstig uit de Toolkit ‘Bedrijfsoverdracht’. Deze toolkit bevat daarnaast nog cliëntenteksten, rekentools, modelovereenkomsten en overige documentatie om uw cliënt praktijkgericht te kunnen adviseren. U kunt direct aan de slag.

 

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.