Begin 2018 duidelijkheid over aanpak brievenbusfirma's

vrijdag 1 december 2017 Anne-Marie Noordenbos 584x gelezen

Staatssecretaris Snel komt begin 2018 terug op vragen over hoe ‘brievenbusfirma’s' belast gaan worden. Dit meldde hij aan de Tweede Kamer.

Het kabinet wil maatregelen treffen in de strijd tegen belastingontwijking. Het gaat onder meer om maatregelen om de dividendbelasting af te schaffen, maar deze (matereel) in stand te laten in misbruiksituaties en om een bronheffing op rente en royalty's te introduceren in misbruiksituaties. Daarnaast wordt gekeken naar  de invoering van een strenge earningsstripping-maatregel (generieke renteafrekbeperking) en van maatregelen gericht tegen internationale belastingontwijking. Hoe dit eruit gaat zien laat hij weten in een brief, begin 2018.

Snel kan nu niet aangeven hoeveel vennootschappen die nu in Nederland zijn gevestigd de voorgestelde bronheffingen zouden moeten inhouden indien zij hun activiteiten onveranderd voortzetten in Nederland. In de wet worden criteria vastgelegd op basis waarvan bepaald wordt of betalingen door een Nederlandse vennootschap binnen de reikwijdte van de voorgestelde bronheffing vallen.

Meer informatie: Brief voorgenomen maatregelen brievenbusconstructies, 30 november 2017

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.