Begin 2020 meer duidelijkheid over duaal stelsel

woensdag 15 mei 2019 Anne-Marie Noordenbos 735x gelezen

Het wetsvoorstel excessief lenen bij de eigen B.V. houdt de gemoederen bezig. Staatssecretaris Snel reageert op Kamervragen over het artikel  ‘Scandinavisch belastingmodel voorkomt excessief lenen van eigen B.V.

De vraag of wijzigingen in het stelsel, al dan niet gebaseerd op stelsels in het buitenland, tot een verbetering kunnen leiden is onderwerp van onderzoek binnen het bouwstenentraject.

In een brief van 15 april jongstleden gaf Snel al aan dat het zijn doel is om begin 2020 concrete bouwstenen en voorstellen voor verbeteringen en vereenvoudigingen van het belastingstelsel op te leveren. Het onderzoek moet uiteindelijk leiden tot beleidsopties binnen het huidige stelsel, maar er zal ook gekeken worden naar hervormingen die de huidige boxenstructuur overstijgen. Ook het invoeren van een duaal stelsel zal in dat kader worden onderzocht. Er start een onderzoek naar de wijze waarop kapitaalinkomen van de dga wordt belast. Er zal worden onderzocht hoe bij de dga kapitaalinkomen en arbeidsinkomen relatief ten opzichte van elkaar worden belast en of hier verbeteringen mogelijk zijn. Daarbij zal ook gekeken worden naar ervaringen in andere landen, waaronder de Scandinavische landen.

 

Meer weten?

Vrijdag 14 juni 2019 verzorgt mr. Almer de Beer een masterclass over lenen van en aan de B.V. > Informatie en aanmelden

Meer informatie: Antwoorden op vragen over het Scandinavische duale stelsel voor directeur-grootaandeelhouders (dga’s).

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.