Belastingdienst gestart met uitgifte nieuw btw-id

vrijdag 11 oktober 2019 Michel Halters 467x gelezen

In het huidige btw-nummer van ondernemers met een eenmanszaak is hun BSN verwerkt. Dat is een inbreuk op de privacy en er ontbreekt een wettelijke grondslag voor, zo oordeelde de Autoriteit Persoonsgegevens in 2017. Daarom is de Belastingdienst gestart met het toekennen van nieuwe btw-nummers.

Vanaf 10 oktober 2019 ontvangen de eerste groep mensen met een eenmanszaak van de Belastingdienst een nieuw-identificatienummer, het btw-id.

 

Het BSN is niet langer meer verwerkt in het nieuwe btw-id, zodat de privacy van ondernemers beter is gewaarborgd. Het nieuwe btw-id is geldig vanaf 1 januari 2020. Vanaf oktober 2019 verzendt de Belastingdienst de brieven naar de ondernemers. Die hebben dan tot 1 januari 2020 de tijd de noodzakelijke voorbereidingen te treffen, zoals het aanpassen van het briefpapier en het informeren van de boekhouder. Ook moeten ondernemers dit btw-id vanaf 1 januari 2020 op facturen en hun website vermelden om zich te identificeren als btw-plichtig ondernemer. Zo voldoen ze aan hun wettelijke verplichtingen om zich als btw-plichtig ondernemer te identificeren.

 

Belangrijk is dat in de communicatie met de Belastingdienst en voor de btw-aangifte ondernemers hun huidige btw-nummers behouden.

Meer informatie: Website Rijksoverheid 'Belastingdienst geeft eenmanszaken nieuw btw-identificatienummer’

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.