Beleid over btw-heffing zonnepanelen verduidelijkt

dinsdag 10 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 1553x gelezen

Staatssecretaris Menno Snel heeft documenten openbaar gemaakt over het beleid van de Belastingdienst met betrekking tot de btw-heffing van zonnepanelen.

In de notitie staan de gevolgen van het arrest van de Hoge Raad van 15 december 2017 beschreven.

Uit de leer van de formele rechtskracht volgt dat niet wordt teruggekomen op een afgewezen verzoek om teruggaaf indien een belanghebbende in reactie op deze afwijzing geen gebruik heeft gemaakt van zijn bezwaar en beroepsmogelijkheden. Het is te verwachten dat het hanteren van de formele rechtskracht (= weigeren van een teruggaaf) bij zonnepaneelhouders waarvan een eerder teruggaafverzoek is afgewezen, (enige) reuring zal geven. Zonnepaneelhouders die destijds niets hebben gedaan en zonnepaneelhouders aan wie het uitreiken van een aangifte is geweigerd zullen de btw — naar aanleiding van het arrest —op verzoek immers wel terug kunnen krijgen. Afwijken van de leer van de formele rechtskracht heeft echter precedentwerking voor alle belastingen met (potentieel) enorme budgettaire belangen en is daarom niet mogelijk.

Praktijkdag

Meer weten over fiscaliteit en duurzaamheid? Kom dan naar de Praktijkdag fiscaliteit en duurzaamheid op dinsdag 8 oktober 2019. > Informatie en aanmelden.

Meer informatie: Wob-besluit naar beleid van de Belastingdienst inzake BTW over zonnepanelen, 4 september 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.