Brussel keurt ‘groeifaciliteit’ goed

dinsdag 10 juli 2018 Anne-Marie Noordenbos 194x gelezen

Een Nederlandse regeling om ondernemers te helpen met het aantrekken van risicodragend vermogen, is goedgekeurd door Brussel. Volgens de Europese Commissie is er geen sprake van verboden staatssteun bij de groeifaciliteit, zoals het steunprogramma van het ministerie van Economische Zaken heet.

Die financiering is vaak lastig te realiseren. Daarom trekt het ministerie geldverstrekkers zoals een bank of participatiemaatschappij over de streep door 50 procent garantie te geven op de nieuwe lening. Bij verlies vergoedt de staat de helft. Daardoor wordt het risico voor de kredietverlener minder groot en stapt hij sneller in.

Brussel stelt vast dat de regeling zichzelf financiert, omdat de staat passende vergoedingen van de deelnemers ontvangt. In maart 2018 keurde de Commissie een soortgelijke maatregel goed, de ‘Extended Growth-faciliteit’.

Bron: ANP

Meer informatie: Europese Commissie 9 juli 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.