CU wil particuliere beleggers woningmarkt aanpakken

maandag 11 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 501x gelezen

De ChristenUnie wil particuliere beleggers op de woningmarkt aanpakken met een overdrachtsbelasting van 6 procent. Volgens Gert-Jan Segers is de laatste jaren teveel aan de markt overgelaten.

Segers stelt tientallen maatregelen voor om de woningmarkt uit het slop te trekken. Hij vindt het huidige kabinetsbeleid onvoldoende. Huizen zijn om in te wonen, niet om aan te verdienen. Particuliere beleggers ontnemen starters op de koopmarkt steeds meer kansen door huizen op te kopen en duur te verhuren. Met het geld dat die belastingverhoging oplevert, wil Segers de overdrachtsbelasting voor starters naar nul procent brengen.

Beleggers moeten ook meer belasting gaan betalen over huuropbrengsten. Eerder pleitten oppositiepartijen, waaronder de PvdA, ook al voor een belastingverhoging voor beleggers. Segers wil het regeerakkoord niet openbreken, maar het kabinetsbeleid wel bijsturen. In een volgend regeerakkoord zou de verhuurderheffing voor woningcorporaties van tafel moeten, aldus Segers.

Bron: AD, 11 maart 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.