EU schrapt acht namen van 'zwarte lijst belastingparadijzen'

woensdag 24 januari 2018 Anne-Marie Noordenbos 461x gelezen

De EU schrapt acht namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Het gaat om Panama, Barbados, Grenada, de Verenigde Arabische Emiraten, Mongolië, Tunesië, Macau en Zuid-Korea.

Volgens minister Wopke Hoekstra is het doel van de in december opgestelde lijst van aanvankelijk zeventien landen buiten de EU, niet de lengte, maar een middel om landen te bewegen maatregelen te nemen tegen belastingontwijking. Dat hebben de acht landen nu toegezegd. Ze krijgen daar een jaar de tijd voor en verhuizen zolang naar een grijze lijst. Op de nieuwe zwarte lijst zijn nu alleen Amerikaans-Samoa, Bahrein, Guam, de Marshalleilanden, Trinidad en Tobago, Namibië, Palau, Saint Lucia en Samoa overgebleven.

Grijze lijst

De grijze lijst is bedoeld voor landen die nog niet voldoen aan de eisen van de EU maar hebben toegezegd dat voor 1 januari 2019 te zullen doen. 'De praktijk moet uitwijzen of dit ook het geval zal zijn', aldus Hoekstra. Er staat nu 50  namen op de grijze lijst, waaronder Aruba, Curaçao, de Kaaimaneilanden, Zwitserland en Liechtenstein.

Bron: ANP, 23 januari 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.