Fiscale regeling voor innovatie succesvol

vrijdag 12 april 2019 Anne-Marie Noordenbos 226x gelezen

De  Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) werkt. Innovatieactiviteiten krijgen daadwerkelijk een stimulans. Dat blijkt uit een onderzoek naar deze fiscale regeling over de periode 2011-2017.

Staatssecretarissen Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en Menno Snel (Financiën) boden de evaluatie 11 april 2019 aan de Tweede Kamer aan. Via de regeling WBSO kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en versnellen zij de ontwikkeling van ideeën tot succesvolle producten en diensten. Doordat bedrijven het fiscale voordeel via de loonheffing krijgen, kunnen zij dit direct verrekenen en ook profiteren in het geval een bedrijf nog geen winst maakt. 21.265 Nederlandse ondernemers - waarvan 97% MKB’er is - haalden in 2017 een voordeel van bijna 1,2 miljard euro. De cijfers over 2018 worden komende zomer bekend.

WBSO van belang voor vestigingsklimaat

Volgens de onderzoekers draagt de WBSO bij aan het vestigingsklimaat voor bedrijven die onderzoek en ontwikkeling op internationale schaal organiseren. Zij stellen in het evaluatierapport dat de WBSO bovendien een kostenefficiënte regeling is: de baten zijn groter dan de kosten. Ook wordt de innovatieregeling van EZK door het merendeel van de gebruikers gewaardeerd en heeft deze een aantoonbaar positief effect op de hoeveelheid en de kwaliteit van innovatieactiviteiten van bedrijven.

Wilt u meer weten over de WBSO? Kom dan naar de Masterclass Innovatiebox & WBSO  op donderdag 13 juni 2019 van Arhtur Gimes en Eefje de Vries.  > Meer informatie en aanmelden.

Meer informatie: Kamerbrief over evaluatie Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), 11 april 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.