Franse digitaks definitief

vrijdag 12 juli 2019 Anne-Marie Noordenbos 237x gelezen

De Franse senaat heeft 11 juli de invoering van een belasting voor techreuzen goedgekeurd tot ongenoegen van de VS.

Frankrijk wil met de nieuwe belasting techbedrijven die wereldwijd meer dan € 750 miljoen omzetten, 3 procent belasting kunnen heffen over hun Franse omzet. De belasting treft Amerikaanse bedrijven als Google, Apple, Facebook en Amazon, maar ook bedrijven uit andere landen moeten betalen. De belasting zou Frankrijk in 2019 € 400 miljoen en volgend jaar € 650 miljoen moeten opleveren. De VS maken zich zorgen over de in hun ogen oneerlijke wijze waarop de belasting Amerikaanse bedrijven benadeelt en de handelsvertegenwoordiger van het Witte Huis kondigde een onderzoek aan. Volgens Frankrijk voldoet de maatregel echter aan de internationale regels.

Verdeeldheid

Frankrijk is het eerste Europese land dat een digitaksmaatregel invoert. Ook Italië en Spanje hebben plannen voor een dergelijke belasting. Europa is verdeeld over een digitaks.  Vooral Ierland, Denemarken, Finland en Zweden zijn tegen. De Oeso werkt  aan een internationale oplossing om wereldwijde spelers eerlijk te belasten.

 

Bron: FD, 11 juli 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.