Geen dividendnota bij brutering na inkoop aandelen N.V.

maandag 24 juni 2019 Remco Latour 229x gelezen

Op basis van een nieuw besluit van de staatssecretaris van Financiën hoeft een N.V. geen dividendnota uit te reiken bij de inkoop van beursaandelen van een onbekende partij.

Volgens de wet moet een vennootschap een dividendnota uitreiken aan de rechthebbende van een uitgekeerd dividend zodra de opbrengst is uitbetaald, tegoedgeschreven, verrekend of uitgereikt. In het geval van een inkoop van eigen aandelen door een beursgenoteerde vennootschap is de rechthebbende niet altijd bekend. De staatssecretaris van Financiën keurt daarom goed dat in zo’n geval de uitreiking van een dividendnota achterwege blijft. Hierbij stelt hij wel de voorwaarde dat een brutering van het dividend plaatsvindt. Dat betekent dat de N.V. de dividendbelasting voor haar rekening neemt en voor het berekenen van de belasting de opbrengst vermenigvuldigt met 100/85. Daarnaast zijn in het nieuwe besluit de onderdelen over het vooroverleg vervallen.

 

Wet: art. 6 en 9, eerste lid Wet DB 1965

Meer informatie: Staatscourant 14 juni 2019 (gepubliceerd 21 juni 2019), 34685

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.