Geen nieuwe wetgeving voor box 3 per 1 januari 2020

donderdag 1 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 1944x gelezen

De vaste commissie voor Financiën heeft op 27 juni 2019 overleg gevoerd met de staatssecretaris van Financiën, Menno Snel. Nieuwe wetgeving voor box 3 is niet mogelijk per 1 januari 2020.

De staatssecretaris geeft aan dat hij met Prinsjesdag 2019 richtingen schetst over spaargeld maar dat nieuwe wetgeving per 1 januari 2020 niet mogelijk is.

Verder zegt Snel de commissie toe dat hij het voorstel om de hoogte van het vennootschapsbelastingtarief te koppelen aan de loonontwikkeling en de daarmee opgedane ervaring in andere landen, zoals Zuid-Korea, mee zal geven aan de commissie belastingheffing multinationals en de commissie die onderzoek doet naar de toekomst van de vennootschapsbelasting in het kader van bouwstenen voor een beter belastingstelsel, en de Kamer in de rapportages over deze onderzoeken over dit voorstel te informeren.

 

Ook geeft Snel aan in het Belastingplan 2020 een voorstel te doen voor aanpassing van de belastingrente.  Voor startups zijn er wel mogelijkheden in het fiscaal instrumentarium. Snel verwacht in het Belastingplan 2021 hier meer over te kunnen zeggen.

Meer informatie: Vaste commissie voor Financiën, 27 juni 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.