Onderzoek FIOD bij verdachte na informatie uit Panama Papers

donderdag 31 oktober 2019 Anne-Marie Noordenbos 460x gelezen

De FIOD heeft woensdag 30 oktober een woning in de gemeente Valkenswaard en een bedrijfspand in de gemeente Cranendonck doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar een man die vermoedelijk gebruik maakte van financiële structuren die naar voren kwamen uit de Panama Papers. De man heeft zo vermoedelijk circa € 800.000 buiten het zicht van de autoriteiten proberen te houden en witgewassen. Er is administratie in beslag genomen.

De FIOD doet onderzoek naar informatie die is verkregen uit Luxemburg. Het gaat om bankgegevens van financiële dienstverleners die het mogelijk maken om geld buiten het zicht van de Nederlandse Belastingdienst te houden. Zij bieden financiële constructies aan om gelden vanuit Nederland via buitenlandse rechtspersonen terug te laten komen bij Nederlandse natuurlijke personen. De buitenlandse rechtspersonen zijn veelal opgericht volgens Panamees recht. Bij de oprichting van de rechtspersonen was de Panamese zakelijke dienstverlener ‘Mossack Fonseca’ betrokken.

Eerder maakte de FIOD al bekend bezig te zijn met vijf strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen door middel van financiële constructies die bekend werden door middel van de Panama Papers. Die onderzoeken zijn nog gaande. FIOD, 31 oktober 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.