Opzetten informatieportaal geen bron van inkomen

maandag 12 juni 2017 Marieke Jansen 348x gelezen

Wil men het behalen van voordeel met activiteiten aannemelijk maken, dan zijn concrete plannen en verrichte werkzaamheden van belang.

De belanghebbende in deze zaak hield zich bezig met het opzetten van een informatieportaal en/of een vergelijkingswebsite. Er ontstond discussie over de vraag of deze activiteiten een bron van inkomen zijn. De inspecteur betwistte dat deze activiteiten een onderneming vormen. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde eerder al dat niet aannemelijk was gemaakt dat men bij de start redelijkerwijs kon verwachten dat de man met zijn activiteiten op enig tijdstip voordeel zou behalen. De plannen en de feitelijk verrichte werkzaamheden waren te weinig concreet gemaakt. Weliswaar had de man een website met horecavacatures opgezet, maar deze had geen omzet opgeleverd en het was onduidelijk welk verband deze hield met de plannen voor de andere activiteiten. Verwijzing naar een andere hofuitspraak uit 2014 kon de man ook niet baten, aangezien die belanghebbende veel concretere plannen had die in een verder gevorderd stadium van uitvoering waren. De man probeerde uiteindelijk nog zijn gelijk te halen bij de Hoge Raad, maar die verklaarde zijn beroep in cassatie zonder nadere motivering ongegrond.

Wet: artikel 3.2 Wet IB 2001

Meer informatie: Hoge Raad 9 juni 2017, ECLI:NL:HR:2017:1037

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2018 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.