Overheid overweegt ov-taks

dinsdag 11 juni 2019 Anne-Marie Noordenbos 534x gelezen

De overheid overweegt een ov-taks in te voeren voor particulieren en ondernemers die profiteren van uitbreidingen van het openbaar vervoer in de grote steden. Het geld wordt vervolgens gebruikt om diezelfde ov-uitbreidingen mede te financieren. Dit schrijft het FD op basis van documenten die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar de Kamer stuurde.

De Vervoerregio Amsterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag komen tot en met 2040 zeker € 3miljard tekort voor het uitbouwen van hun ov, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Twynstra Gudde. De steden hebben zelf onvoldoende geld om bijvoorbeeld de Noord/Zuidlijn in Amsterdam door te trekken of het lightrail-netwerk in Zuid-Holland te vergroten. Het ministerie heeft ook geen ruimte op de begroting.

Hoogleraar Transportbeleid Bert van Wee aan de TU Delft zegt in BNR nieuwsradio dat hij het idee nog zo gek niet vindt. Het wordt in Frankrijk ook met succes toegepast.

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.