Toezicht op WOZ-proces voldoende

donderdag 11 april 2019 Anne-Marie Noordenbos 227x gelezen

Staatssecretaris Snel is van mening dat de Waarderingskamer voldoende inhoudelijk toezicht houdt op het WOZ-proces van gemeenten, en daarmee op het vaststellen van WOZ-waarden. Er is geen sprake van enorme achterstanden.

Snel stuurde de Tweede Kamer antwoorden op vragen naar aanleiding van het bericht ‘Vaststelling WOZ door gemeenten rammelt’

De oorzaken voor het scoren van een onvoldoende bij de uitvoering van de Wet WOZ zijn divers. De betreffende gemeenten scoren bijvoorbeeld onvoldoende op het bijhouden van de registratie van objectenkenmerken. Een andere veel voorkomende oorzaak voor een negatieve beoordeling van de Waarderingskamer ligt  in achterstanden die gemeenten hebben bij  het afhandelen van bezwaarschriften of het tijdig verzenden van beschikkingen. Verder beoordeelt de Waarderingskamer ook of WOZ-gegevens tijdig en juist beschikbaar komen voor waterschappen en Belastingdienst.

Op de website van de Waarderingskamer zijn per gemeente de rapportages van recente onderzoeken door de Waarderingskamer te raadplegen. In deze rapportages staat een nadere toelichting op de kwaliteit van de uitvoering van de Wet WOZ door de betreffende gemeente.

Meer informatie: Antwoorden op vragen over de vaststelling van WOZ-waarden door gemeenten, 10 april 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.