Vragen implementatievoorstel ATAD1 beantwoord

maandag 12 november 2018 NTFR 176x gelezen

De staatssecretaris van Financiën heeft een deel van de vragen die zijn gesteld tijdens het wetgevingsoverleg van 5 november 2018 over het implementatiewetsvoorstel ATAD1 schriftelijk beantwoord.

Tevens zijn enkele antwoorden opgenomen naar aanleiding van vragen over de voorgenomen bronbelasting op rente en royalty’s. Deze vragen zijn gesteld in het kader van het wetgevingsoverleg over het pakket Belastingplan 2019 op diezelfde dag. Dit onderwerp behoort strikt genomen niet tot het onderhavige wetsvoorstel, maar is in deze beantwoording meegenomen vanwege de samenhang met de substance-eisen. Deze substance-eisen spelen ook een rol in de CFC-maatregel die wel is opgenomen in het implementatiewetsvoorstel ATAD1. Op 9 november 2018 worden de resterende vragen mondeling beantwoord. Hierbij zal de staatssecretaris ingaan op de thema’s effectief en statutair tarief, de aanpak van belastingontwijking en substance en op vragen die gesteld zijn over woningcorporaties (voor zover nog niet meegenomen in deze schriftelijke beantwoording).

Meer informatie: Schriftelijke beantwoording WGO I - Wet implementatie eerste EU-richtlijn antibelastingontwijkingsrichtlijn (ATAD1) 9 november 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Pr. Beatrixlaan 116
2595 AL Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.