Zwarte lijst belastingparadijzen in zicht

woensdag 9 november 2016 Maretta Jol 601x gelezen

De EU-ministers van Financiën zijn het dinsdag in Brussel eens geworden over de criteria die een land als belastingparadijs aanmerken. Er bestaat echter nog wel discussie over de vraag of landen met een winstbelasting van 0% automatisch op de zwarte lijst moeten komen.

De zwarte lijst voor belastingparadijzen moet helpen in de strijd tegen wereldwijde belastingontwijking. Landen die niet transparant zijn en niet meewerken aan internationale maatregelen tegen belastingontwijking komen sowieso op de lijst. Door verzet van onder meer het Verenigd Koninkrijk garandeert een nultarief winstbelasting echter nog geen plek op de zwarte lijst.

 

Eind 2017 moet de lijst compleet zijn. Landen die na een eerste screening niet voldoen aan de eisen, worden in januari eerst op gesprek uitgenodigd in de hoop hen nog over te halen om te stoppen met schadelijke activiteiten. Een volgende stap in Brussel is om te bepalen wat de gevolgen kunnen zijn voor de landen die uiteindelijk op de zwarte lijst worden geplaatst.

Meer informatie: Raad van de Europese Unie, 8 november 2016

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.