NOB-reactie op wetsvoorstel Wet implementatie ATAD 2

woensdag 25 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 75x gelezen

Voor de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs levert het wetsvoorstel nog veel vragen op en zijn ook enkele vragen uit het eerdere commentaar nog niet beantwoord.

Niet in de laatste plaats komen veel vragen op ter zake van de linking-rules, die het noodzakelijk maken om ook de buitenlandse fiscale wetgeving te analyseren om een antwoord te geven op vragen over toepassing van de voorgestelde wijzigingen in de Nederlandse wet op de vennootschapsbelasting 1969. Als gevolg hiervan zijn veel vragen gericht op verduidelijking en zijn deze geïllustreerd met voorbeelden (al dan niet met verwijzing naar het OESO-rapport BEPS-action. De Orde hoopt dat dit resulteert in antwoorden waar de praktijk, zowel belastingadviseurs als belastinginspecteurs, het meeste houvast aan hebben.

Op hoofdlijnen meent de Orde dat:

  • de wetteksten zoveel mogelijk moeten aansluiten bij de tekst van Richtlijn;
  • de oorsprongseis duidelijker tot uitdrukking moet komen in de wetteksten;
  • artikel 12ag Wet Vpb 1969 primair geschrapt moet worden en subsidiair beperkt zou moeten worden tot een beperkte set objectieve gegevens. Ook dient extra aandacht te komen voor de rechtsbescherming van belastingplichtigen.

 

Meer weten?

Vrijdag 1 november 2019 verzorgen prof. Arco Bobeldijk en dr. Arthur Hofman de Masterclass Concernfinanciering en ATAD1&2. > Informatie en aanmelden.

Meer informatie: NOB, 24 september 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.