Correctie btw-besluit

dinsdag 29 januari 2019 Anne-Marie Noordenbos 827x gelezen

De verhoging van het verlaagde btw-tarief heeft gevolgen voor ondernemers die aan hun werknemers eten en drinken verkopen tegen een gereduceerde prijs. Per vergissing is het percentage van 6 procent niet aangepast. Het Ministerie van Financiën zal dit percentage met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 aanpassen naar 9 procent.

Wettelijk is bepaald dat dit kostenvoordeel niet meer mag zijn dan € 227 per werknemer per jaar. De ondernemer berekent een keer per jaar of hij hieraan voldoet. Wanneer dit niet het geval is, corrigeert de ondernemer dit in zijn aangifte. Ook hierbij geldt dat er gerekend moet worden met 9 in plaats van 6 procent. Per vergissing is het percentage van 6 procent niet aangepast. Het ministerie van Financiën zal dit percentage dan ook met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 aanpassen naar 9 procent.

Ondanks bovenstaande correctie gaan ondernemers er per saldo juist op vooruit doordat zij nu 9 procent in plaats van 6 procent mogen aftrekken. Stel, een ondernemer heeft voor € 25.000 aan eten en drinken aangeschaft (excl. btw) om dit tegen een gereduceerd tarief voor de lunch aan te bieden aan zijn of haar werknemers voor € 18.000 (incl. btw).  Deze ondernemer (afhankelijk van de aanschafkosten en omzet) mocht voor 1 januari 2019 per saldo € 705 in aftrek brengen, dit wordt per 1 januari 2019 ruim € 1100.

De Belastingdienst zal ondernemers hierover ook nog informeren via hun website.

Meer informatie: Ministerie van Financiën, 28 januari 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.