Duidelijkheid fiscale duiding premiebijdrage Gemeentepolis

vrijdag 5 juli 2019 Michel Halters 118x gelezen

Staatssecretaris van FinanciĆ«n heeft antwoord gegeven op vragen over de fiscale duiding van de premiebijdrage van gemeenten aan de Gemeentepolis van bijstandsgerechtigden. Het gaat hierbij om  de premiebijdrage die betrekking heeft op het verplichte eigen risico van de zorgverzekering.

Gemeenten kunnen categoriale bijzondere bijstand verlenen in de vorm van een collectieve aanvullende zorgverzekering of in de vorm van een tegemoetkoming in de kosten van een dergelijke verzekering. Veel gemeenten hanteren daarvoor een inkomensgrens die ligt op maximaal 120%-130% van het wettelijk minimumloon. Deelnemers aan een gemeentepolis hebben behalve een basisverzekering ook vaak een keuze voor een aanvullende verzekering met daarbij ook een keuze om het wettelijk verplicht eigen risico te herverzekeren.

 

Voor wat betreft het herverzekeren van het wettelijk verplicht eigen risico in de aanvullende zorgverzekering is in de gemeentelijke uitvoeringspraktijk onduidelijkheid ontstaan of een verstrekking van een polis zorgverzekeringswet of tegemoetkoming in de premie fiscaal belast is. Het gaat dan om het deel van de premie dat ziet op herverzekering van het wettelijk verplicht eigen risico.

 

Op antwoorden van vragen van de Kamerleden Kerstens en Nijboer heeft Staatssecretaris van financiƫn geantwoord dat na departementaal overleg is vastgesteld dat het belasten van voornoemd deel van de gemeentelijke bijdrage niet aan de orde zal zijn.

 

Bron: Antwoord op vragen van Kamerleden Kerstens en Nijboer over de belastbaarheid van de premiebijdrage aan Gemeentepolis van  3 juli 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.