Fiets van de zaak kost straks paar euro per maand

dinsdag 11 september 2018 Anne-Marie Noordenbos 2025x gelezen

Wie van zijn werkgever een lease-fiets krijgt, moet daar vanaf 2020 een paar euro per maand voor betalen. Er komt een vast bijtellingspercentage van zeven procent. Bronnen bevestigen een bericht daarover van RTL Nieuws.

De huidige regels zijn te ingewikkeld. Als je een leasefiets hebt, moet je precies het aantal kilometers bijhouden dat je privé fietst en welk voordeel je daarvan hebt. Kosten voor onderhoud, reparatie en eventueel stroomverbruik mag je daar weer van aftrekken. Dit levert zo'n papierwinkel op dat bijna niemand aan een leasefiets begint.

 

Aantrekkelijker om te fietsen

In het voorjaar maakte staatssecretaris Snel van Financiën al bekend dat hij de regels wil vereenvoudigen. Net als voor de leaseauto gaat voor het privégebruik van de leasefiets een vaste bijtelling gelden. Voor de leasefiets wordt dat een bijtelling van zeven procent van de waarde van de fiets, maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend. Een e-bike van 2000 euro kost je dan afhankelijk van je inkomen tussen de 4,33 en 5,75 euro per maand. Voor een iets duurdere lease-pedelec (3500 euro) moet je rekenen op een bijtelling van 7,50 tot 10 euro per maand.

 

Tot 2014 was er de bedrijfsfietsenregeling. De btw van een fiets tot 750 euro was volledig aftrekbaar. Van de regeling werd veel gebruik gemaakt. In 2013 ging het om 17 procent van de nieuw verkochte fietsen, in 2014 zelfs 19 procent. Sindsdien valt de aanschaf van een leasefiets onder de werkkostenregeling.

 

Zie ook: Fiets van de zaak aantrekkelijker

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.