Grootste fiscale risico’s bij een no deal Brexit

vrijdag 22 maart 2019 Anne-Marie Noordenbos 704x gelezen

Hoe Brexit eruit gaat zien is nog steeds onzeker. Staatssecretaris Snel gaat in op de grootste risico’s voor burgers en bedrijven bij een no deal Brexit.  Hij antwoordt dit op vragen van de Vaste Commissie voor Financiën.

- Nederlands ondernemers die handel drijven het VK krijgen te maken met de douane.

- Fiscale tegemoetkomingen voor een deel van de werknemers die wonen in het VK maar werken in Nederland vervallen bij een no deal.

- Britse werknemers die werken in Nederland zouden na een no deal zonder maatregelen een verblijfs- of tewerkstellingsvergunning nodig hebben om in Nederland aan het werk te blijven.

- EU-regels in de directe belastingen zijn na een no deal scenario zonder overgangsrecht niet langer op het VK van toepassing.

- Burgers die op basis van de huidige EU-verordening recht op toeslag hebben, verliezen dit recht bij een no deal scenario.

Staatssecretaris Snel heeft het conceptbeleidsbesluit met fiscaal overgangsrecht bij een no deal Brexit op 8 maart naar de Tweede Kamer gestuurd. Als gevolg van de in dit besluit opgenomen algemene goedkeuring wordt het Verenigd Koninkrijk voor een aantal belastingwetten voor het lopende belastingjaar dan wel boekjaar nog beschouwd als deel uitmakend van de Europese Unie. Hierdoor blijft het huidige fiscale regime voor deze belastingwetten van toepassing als ware het Verenigd Koninkrijk nog steeds lid van de Europese Unie. Op de vraag of de periode van het fiscale overgangsrecht lang genoeg is, antwoordt Snel dat het kabinet deze periode passend vindt.

Ondernemers

Voor sommige bedrijven is de impact zo groot dat aanpassingen nodig zijn in de bedrijfsstructuur. Wanneer bedrijven zekerheid willen hebben over de fiscale gevolgen  van de aanpassingen, kunnen ze vragen om een ruling.

Meer informatie: Antwoorden Schriftelijk Overleg Brexit Belastingdienst, 22 maart 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.