Kwijting betekent ook verlies aftrek negatief loon

donderdag 11 oktober 2018 Remco Latour 406x gelezen

Als een werknemer zijn werkgever een schadevergoeding moet betalen, bijvoorbeeld in het kader van zijn ontslag, kan deze betaling kwalificeren als negatief loon. Scheldt de werkgever deze betalingsverplichting kwijt, dan is geen sprake van negatief loon.

Een man had in de jaren 2000 tot en met 2010 als bestuurder van een stichting gewerkt. De beëindiging van zijn arbeidsrelatie ging niet zonder geschil. De ex-bestuurder en de stichting legden het geschil voor aan het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Deze instantie besliste in juni 2011 onder meer dat de man recht had op uitbetaling van niet-opgenomen verlof. Maar hij moest de stichting een schadevergoeding, onterecht genoten vergoedingen en privé-uitgaven (terug)betalen. In zijn aangifte inkomstenbelasting over 2011 trok de man deze terugbetalingsverplichting af als negatief loon. In 2012 sloot hij met de stichting een vaststellingsovereenkomst. Daarbij besluiten de partijen het vonnis van het scheidsgerecht niet uit te voeren en tot finale kwijting over te gaan. Omdat de man nooit zijn betalingsverplichting is nagekomen, mag hij van de Belastingdienst en Hof Den Bosch geen negatief loon aftrekken.

 

Wet: art. 13a, eerste lid Wet LB 1964

Meer informatie: Gerechtshof ’s-Hertogenbosch 6 juli 2018 (gepubliceerd 10 oktober 2018), ECLI:NL:GHSHE:2018:2861

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.