Voortgang aanpak problemen erf- en schenkbelasting

vrijdag 30 november 2018 Anne-Marie Noordenbos 496x gelezen

Na de inzet van een zomertaskforce is de achterstand bij de erf- en schenkbelasting inmiddels grotendeels weggewerkt. Dit laat staatssecretaris Snel weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Begin juli bleek dat de vertraging bij de aanslagoplegging bij de erf- en schenkbelasting nog groter was dan verwacht. Minister Hoekstra noemde de problemen complex en hardnekkig. Snel kondigde vervolgens maatregelen aan. Volgens Snel hebben deze maatregelen inmiddels effect gehad.

 

Zomertaskforce

Na de inzet van een zomertaskforce is de voorraad aangiften erfbelasting inmiddels flink geslonken. Ook bij de schenkbelasting is de voorraad aan het eind van het jaar op het gangbare niveau. Voor de schenkbelasting worden voorlopige aanslagen opgelegd. Volgens planning zal in 2019 gestart worden met het opleggen van definitieve aanslagen voor het belastingjaar 2017.

 

Samenwerking met het notariaat

Snel is ook in overleg met de KNB, onder andere over de correspondentie die verloopt via de notaris en niet via de erfgenaam en de digitale aanlevering van testamenten. Dit is belangrijk voor het vaststellen van de aanslagen maar nog niet alle notarissen doen dit op tijd. De KNB heeft toegezegd de notarissen hierop aan te spreken.

Meer informatie: Kamerbrief Toezeggingen AO erf- en schenkbelasting, 29 november 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.