Zelfstandig onderhandelen is meer dan ondersteuning

woensdag 21 september 2016 Remco Latour 268x gelezen

Uren die men besteedt aan ondersteunende werkzaamheden voor een samenwerkingsverband waarin ook de partner participeert, tellen niet mee voor het urencriterium als het ongebruikelijk is dat niet-verbonden personen zo’n samenwerkingsverband aangaan. Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat het zelfstandig onderhandelingen voeren geen ondersteunende werkzaamheid is.

In de zaak voor de rechtbank moest een vrouw aannemelijk maken dat zij niet hoofdzakelijk ondersteunende werkzaamheden verrichtte in de vof met haar echtgenoot. Deze vof dreef een garagebedrijf. De vrouw wist de rechter te overtuigen door onder meer aan te voeren dat zij zelfstandig onderhandelde bij de verkoop en inruil van auto’s. Dat zij bij inruil van duurdere auto’s overleg voerde met haar echtgenoot, deed daaraan niets af. Bovendien had de vrouw in 2006/2007 de onderneming ruim een half jaar alleen en zelfstandig gedreven omdat haar echtgenoot toen door een burn-out volledig arbeidsongeschikt was geworden. De werkzaamheden die de vrouw voor de vof had verricht telden daarom mee voor het urencriterium, waaraan zij voldeed. Hierdoor had zij recht op onder meer de zelfstandigenaftrek.

 

Wet: artikel 3.6, tweede lid, onderdeel a Wet IB 2001

Meer informatie: Rechtbank Noord-Nederland, 11 augustus 2016 (gepubliceerd 20 september 2016), ECLI:NL:RBNNE:2016:4191

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.