NOB-reactie nieuwe groepsregeling in de Vpb

vrijdag 26 juli 2019 Anne-Marie Noordenbos 127x gelezen

De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs reageert op een internetconsultatie over een nieuwe groepsregeling in de Vpb.

In de ‘Eerste internetconsultatie nieuwe groepsregeling in de vennootschapsbelasting’ wordt een viertal scenario’s voor de toekomst van een groepsregeling in de vennootschapsbelasting voorgelegd. Volgens de Orde is het belangrijk een groepsregeling te handhaven in de Nederlandse vennootschapsbelasting. Dit komt namelijk de neutraliteit van het (vennootschaps)belastingstelsel ten goede. De grensoverschrijdende fiscale eenheid (variant d) leidt tot de meeste neutraliteit, terwijl het afschaffen van het fiscale-eenheidsregime zonder daar een andere groepsregeling voor in de plaats te stellen, juist niet neutraal is.

Voorkeur

De Orde heeft een voorkeur voor een grensoverschrijdende fiscale eenheid of als minder alternatief handhaving van het huidige regime inclusief spoedreparatie. De grensoverschrijdende fiscale eenheid (variant d) leidt tot de meeste neutraliteit, terwijl het afschaffen van het fiscale-eenheidsregime zonder daar een andere groepsregeling voor in de plaats te stellen, juist niet neutraal is. Echter wanneer gekozen zou worden voor een systeem van enkele resultaatoverdracht pleit de Orde voor een systeem van verliesoverdracht. Dit past beter in de systematiek van de bestaande Nederlandse fiscale regelgeving.

Meer informatie: NOB-reactie, 25 juli 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.