Geef soortaandeel uit en claim bedrijfsopvolgingsregeling

dinsdag 9 oktober 2018 Remco Latour 754x gelezen

Het uitgeven van soortaandelen kan ertoe leiden dat ‘kleine’ aandeelhouders toch hun aandelen schenken met toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling. In de Tax Talks e-learning ‘Kleine aandelenbelangen en bedrijfsopvolgingsregeling’ van mr. drs. John Bult RB leert u hoe u dit het beste regelt.

Een aandeelhouder kan zijn kinderen flink wat schenkbelasting besparen als hij zijn aandelen schenkt met toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Maar dan moet het wel gaan om een aanmerkelijk belang (in principe minimaal 5%) in een lichaam dat een materiële onderneming drijft. Toch is er een manier om ook de kleine aandeelhouder toegang tot de BOR te geven, zo maakt Bult duidelijk. Als een lichaam één zogeheten soortaandeel uitgeeft dat de kleine aandeelhouder verwerft, heeft hij een soortaanmerkelijk belang in dat lichaam verkregen. En door de meesleepregeling behoren zijn andere aandelen ook tot het aanmerkelijk belang. In holdingstructuren is het echter zaak om de juiste lichamen de soortaandelen te laten uitgeven. Volg de e-learning om hier het fijne van te weten.

 

Bent u nog geen abonnee?  Neem dan nu een kennismakingsabonnement voor slechts € 49!

 

 

Meld u aan voor de PE-Pitstop Cumulatief preferente aandelen binnen de familie!

Een speciale vorm van soortaandelen zijn de cumulatief preferente aandelen die een nuttig instrument kunnen zijn voor een fiscaalvriendelijke bedrijfsopvolging. Mr.drs. John Bult legt uit hoe in deze pitstop. Klik hier als u meer wilt weten.

Meer informatie: Tax Talks e-learning 4 oktober 2018

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.