Kamer schrikt van hoge belastingen woningcorporaties

vrijdag 27 september 2019 Anne-Marie Noordenbos 636x gelezen

De anti-tax avoidance directive (Atad1) van de EU heeft als gevolg dat woningcorporaties vanaf dit jaar veel minder rente mogen aftrekken, waardoor ze meer vennootschapsbelasting moeten betalen. Dit bleek uit het debat donderdag 26 september.

Volgens berekeningen van het kabinet zou dat zo'n €244 mln schelen, maar woningcorporatie Aedes becijfert het verschil op een slordige €700 mln per jaar.

Dat bedrag komt bovenop de verhuurderheffing. Die stijgt volgend jaar verder, in lijn met de gestegen WOZ-waarde van corporatiewoningen. Verhuurders van sociale huurwoningen door heel Nederland uiten op sociale media massaal hun ontevredenheid over de verhuurdersheffing die ze betalen. Het gaat om een gecoördineerde actie waaraan zo'n 200 corporaties meedoen.

Voor 1 oktober moeten de verhuurders de heffing hebben betaald. Volgens de woningcorporaties kan het geld, zo'n € 1,7 miljard, beter worden geïnvesteerd in de bouw van sociale huurwoningen, het verduurzamen van panden en het op peil houden van de huurprijs. Premier Rutte zei vorige week tijdens de Algemene Beschouwingen nog niet te willen tornen aan de heffing, omdat die onderdeel uitmaakt van een breed pakket aan maatregelen in de woningmarkt.

Bron: FD/NOS, 27 september 2019

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.