MKB-Nederland: kleine ondernemer dupe van kabinetsplannen

donderdag 29 augustus 2019 Anne-Marie Noordenbos 2772x gelezen

Het midden- en kleinbedrijf is boos over de uitgelekte kabinetsplannen over de winstbelasting en zelfstandigenaftrek. Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland heeft zijn ongenoegen geuit in het Algemeen Dagblad.

De regering wil de beloofde verlaging van de winstbelasting een jaar uitstellen en afzwakken. Ook wordt de zelfstandigenaftrek beperkt. Volgens Vonhof wekt het kabinet de indruk dat kleine ondernemers worden ontzien doordat alleen het toptarief voor winsten boven de € 200.000 wordt aangepakt. Maar men vergeet erbij te vertellen dat het hier om ruim 50.000 mkb-bedrijven gaat die in dat toptarief vallen. Gewone familiebedrijven krijgen een extra rekening.

Verder treft de beperking van de zelfstandigenaftrek vooral de kleine ondernemer die geen B.V. heeft. Hij spreekt van symboolpolitiek en noemt het kabinet onbetrouwbaar. In plaats van bedrijven aan te slaan, zou het kabinet lastenverlichting helemaal uit het overheidssaldo moeten betalen, meent Vonhof.

> Zie ook Prinsjesdag 2019: verwachte wijzigingen in de loonheffingen

> Zie ook Prinsjesdag 2019: verwachte wijzigingen in de Vpb

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.