Beleidsvisie filantropie naar Tweede Kamer

donderdag 7 november 2019 NTFR 213x gelezen

Het overheidsbeleid kent drie Rijksbrede speerpunten: het stimuleren van geefgedrag, het bevorderen van transparantie en betrouwbaarheid van de sector en het bevorderen van samenwerking tussen overheid en filantropie.

De minister voor Rechtsbescherming heeft de Beleidsvisie op filantropie naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin staat het overheidsbeleid en de coördinerende rol van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten aanzien van filantropie. Het overheidsbeleid kent drie Rijksbrede speerpunten: het stimuleren van geefgedrag, het bevorderen van transparantie en betrouwbaarheid van de sector en het bevorderen van samenwerking tussen overheid en filantropie. Aan de brief ligt het onderzoek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) ten grondslag. Dit onderzoek, ‘Filantropie op de grens van overheid en markt’, is als bijlage bijgevoegd, evenals een overzicht van de eerdere Kamerbrieven over filantropie.

 

Multiplier cultuur

Bij het stimuleren van geefgedrag komen de fiscale aspecten rondom filantropie aan de orde, zoals de giftenaftrek en de anbi-regeling. Uit het regeerakkoord volgt dat de Geefwet blijft. Verder volgen uit het rapport van een werkgroep van het Ministerie van Financiën en de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) kabinetsvoorstellen tot verbetering van de uitvoering van de giftenaftrek en de anbi-regeling. De multiplier voor giften aan cultuur blijft bestaan.

Meer informatie: Brief minister van Rechtsbescherming, 18 oktober 2019, nr. 2726601

U moet eerst inloggen voordat u een reactie kunt plaatsen. Gebruik de knop rechtsboven om in te loggen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief van Taxence en ontvang dagelijks het laatste nieuws en informatie over andere relevante producten van Sdu Licent Academy.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Contact

Taxence is een uitgave van Sdu Licent Academy

 

Maanweg 174

2516 AB Den Haag

 

Contactformulier

Taxence fiscaal nieuws voor professionals is een uitgave van Licent Academy.
© 2019 www.taxence.nl - alle rechten voorbehouden.