• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Taxence

Taxence

  • Nieuws & achtergrond
    • Nieuws
    • Branchenieuws
    • Blogs
    • Verdieping
  • Thema’s
    • AI & Tax Technology
    • Arbeid & Loon
    • Belastingplan
    • BTW
    • BV & DGA
    • Duurzaamheid (ESG & CSRD)
    • Estate planning
    • Alle thema’s
  • Opleidingen
    • AI & Tax Tech
    • ESG & CSRD
    • Estate Planning
    • BTW
    • Vastgoed
    • Internationaal
    • Arbeid & Loon
    • Formeel
    • Familiebedrijven
    • VPB
    • Pensioen
  • Belastingplan
  • Carrière
    • Personalia
    • Vacatures
    • Vacature toevoegen
    • Partners
  • Vakinformatie
    • NDFR
    • Addify
    • JES! Knowledge
    • Fiscaal en meer
    • Tax talks
    • Vakblad Estate Planning
    • Specials
  • Kennisbank

Lage sectorpremie? Zet arbeidscontract op schrift

27 juni 2014 door

Een werkgever kan het lage sectorpremiepercentage alleen toepassen voor werknemers met wie hij een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor minstens een jaar of onbepaalde tijd is aangegaan. Deze regel is verbindend, aldus de Hoge Raad.

Een werkgever in de glastuinbouw paste voor zijn Hongaarse werknemers het lage sectorpremiepercentage toe dat hoorde bij ‘agrarisch bedrijf’. Omdat hij met de werknemers alleen een mondelinge arbeidsovereenkomst was aangegaan, corrigeerde de inspecteur de lage sectorpremie. Op grond van de wet geldt het lage sectorpremiepercentage namelijk voor werknemers die volgens een schriftelijke overeenkomst ten minste voor een jaar of voor onbepaalde tijd in dienstbetrekking zullen staan tot de werkgever. Het hof meende echter dat de werkgever ook wel op een andere wijze mocht aantonen dat de werknemers langer dan een jaar in dienst waren, nu de arbeidsovereenkomst niet op schrift stond. Daar was de Hoge Raad het niet mee eens. Volgens de hoogste rechter was de eis gesteld in het belang van de Belastingdienst. Hiermee werden discussies achteraf voorkomen over het (eventuele) bestaan van een mondelinge overeenkomst en over de inhoud daarvan. De Hoge Raad merkte daarbij nog op dat deze eis zich alleen voor toepassing leende indien en voor zover de Belastingdienst zich daarop heeft beroepen. De eis van een schriftelijke overeenkomst was verbindend en de correctie bleef in stand.

 

Wet: artikel 2.3 Besluit Wfsv

Meer informatie: Hoge Raad, 20 juni 2014, ECLI:NL:HR:2014:1464

Filed Under: Arbeid & loon, Fiscaal nieuws, Nieuws

Reageer
Vorige artikel
Emigratie kon belasten ontslagvergoeding niet voorkomen
Volgende artikel
Laatste kans! Maak boetevrij gebruik van de inkeerregeling

Reader Interactions

Gerelateerde berichten

Topclub verliest belastingzaak na transfer naar Engeland: 75% heffing blijft staan

Een Nederlandse profvoetbalclub moet pseudo-eindheffing betalen over excessieve vertrekvergoedingen aan een speler die naar Engeland vertrok. Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat drie opeenvolgende spelerscontracten voor de loonbelasting als één doorlopende dienstbetrekking moeten worden beschouwd. Ook de financiële problemen van de club bieden geen uitkomst.

arbeidsrecht

Tweede uitgave Nieuwsbrief Loonheffingen 2027 gepubliceerd

De Belastingdienst heeft de tweede uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2027 gepubliceerd. Hierin staan nieuwe onderwerpen en is het onderwerp ‘Geen arbeidskorting meer bij doorbetalen van bepaalde uitkeringen van UWV’ aangepast.

Frankrijk huis

Nota van wijziging wet fiscale stimulering startups en scaleups

De nota van wijziging bij de Wet fiscale stimulering start-ups en scale-ups beperkt de situaties waarin bij emigratie van werknemers met aandelenopties een conserverende aanslag wordt opgelegd. Daarnaast worden de voorwaarden voor toepassing van de fiscale aandelenoptieregeling aangepast aan het Europese staatssteunrecht en worden enkele omissies hersteld.

Geen box 3-vrijstelling voor Nederlandse EOB-medewerker

Een werknemer van het Europees Octrooibureau met de Nederlandse nationaliteit heeft geen recht op vrijstelling van box 3. Hof Den Haag ziet geen verboden ongelijke behandeling ten opzichte van bepaalde buitenlandse werknemers van het EOB.

dienstbetrekking

Maximumduur voor inzet uitzendkrachten

Een uitzendkracht mag straks nog maximaal 3 jaar (36 maanden) bij dezelfde inlener werken. Dit staat in het wetsvoorstel dat in internetconsultatie is gegaan.

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Opleidingen

Online cursus introductie participatieregelingen en lucratieve belangen | PE Accreditatie

Webinar zzp dossier, wanneer is er wel of niet sprake van schijnzelfstandigheid? | PE Accreditatie

Online cursus Gebruikelijk loon 2026

Masterclass Management- en werknemersparticipatie | PE Accreditatie

Online cursus Gebruikelijk loon 2027 | PE Accreditatie

AGENDA

Verdiepende AI training voor de fiscale praktijk

Basistraining AI voor de fiscale praktijk

Online cursus afwaarderen & kwijtschelden van vorderingen | PE Accreditatie

Online cursus introductie participatieregelingen en lucratieve belangen | PE Accreditatie

Masterclass Management- en werknemersparticipatie | PE Accreditatie

Verdiepingscursus Internationale estate planning | PE Accreditatie

Specialisatieopleiding Erfrecht | PE Accreditatie

Masterclass Vastgoedfiscaliteiten | PE Accreditatie

Stoomcursus Vastgoedrekenen en -financieren | PE Accreditatie

Online cursus Wet Fiscaal Kwalificatiebeleid Rechtsvormen (incl. aanpassing FGR) | PE Accreditatie

Meer opleidingen

Footer

  • Fiscaal nieuws
  • Opleidingen
  • Kennisbank
  • Vacatures
  • Over ons
  • Adverteren op Taxence
  • NDFR
  • Fiscaal en meer
  • Tax Talks
  • Register Estate Planners (REP)
  • Contact
  • Linkedin
  • X
  • Facebook
  • Aanmelden nieuwsbrief
  • Naar Lefebvre Sdu Webshop

Taxence is een uitgave van
Lefebvre Sdu
Maanweg 174
2516 AB Den Haag

Powered by Lefebvre Sdu

  • Disclaimer
  • Privacy Statement en Cookiebeleid
lefebvre SDU

Het laatste nieuws van
Taxence in je mail?

Aanmelden

 

×